Horoscop Urania Aspecte Generale 19-25 Februarie 2012

Horoscop Urania Aspecte Generale

Săptămâna cuprinsă între 19 şi 25 februarie este marcată de două evenimente care au o vocaţie specială în echilibrul analizei noastre astrologice.
Primul dintre evenimente este legat de tranzitul Soarelui, care în ziua de 19 februarie, dimineaţa, va intra în zodia Peştilor. Cu aceasta se deschide o etapă importantă. Tranzitul Soarelui, alături de Neptun în următoarele zile şi săptămâni, poate să aducă un impact special nu doar în plan individual, sufletesc, emoţional, ci şi în plan colectiv, ideatic sau ideologic.
Pe de altă parte, intrarea Soarelui, acum în mod special, în acest an, în acest context astrologic, aduce foarte multe premize care vorbesc despre schimbări de atitudine. Pe de o parte, Neptun construieşte idealuri, speranţe, construieşte viitorul, cu Chiron aduce numeroase lecţii de viaţă asimilate, iar Mercur asigură un tip de comunicare sau un schimb de idei care consolidează întreaga construcţie astrală.

Al doilea eveniment al săptămânii viitoare este legat de ziua de 22 februarie. Este vorba chiar de începutul zilei, adică în preajma orei 0 şi 36 de minute se alcătuieşte o fază de Lună nouă, cu Soare şi Lună în conjuncţie în zodia Peştilor la 2 grade şi 49 de minute. Avem de-a face cu un început, cu o etapă nouă care îi priveşte cu deosebire pe cei născuţi în zodia Peştilor. Cele două luminarii se vor afla în sectorul lor natal şi vor dezlănţui o adevărată cascadă de stări, impresii, idei, situaţii, senzaţii şi reacţii.

Aceeaşi zi de 22 februarie continuă cu o alcătuire specială de cinci planete care se află în relaţii destul de bune, armonice, Neptun, Chiron, Soare, Mercur şi Lună. Este o bogăţie de vibraţii care îi avantajează pe nativii din zodia Peştilor din toate punctele de vedere. Pe 23 februarie Mercur se va afla în opoziţie cu Marte şi această combinaţie o vom desluşi pentru fiecare semn zodiacal în parte.

În principal este vorba de o contradicţie între gândire şi simţire. În ziua de 25 februarie Soarele face conjuncţie cu Chiron în zodia Peştilor la 5 grade şi poate să dea multora dintre nativi o vigoare şi o valoare în plun unor experienţe de viaţă, unor amintiri sau unor contacte umane de dată recentă care au menirea de a schimba ceva din viaţa de fiecare zi sau din destin. Începând cu 25 februarie, până la jumătatea lunii martie, Jupiter şi Luna neagră în zodia Taurului se vor afla mereu în conjuncţie.

Cu siguranţă, impactul acesta este mai puternic asupra celor care s-au născut în zodia Taurului. Săptămâna este alcătuită şi dintr-o combinaţie care spre sfârşit se accentuează în dinamica elementui foc. Pe 24 şi 25 februarie vom avea în zodia Berbecului prestaţia lui Uranus, a planetei Venus şi a Lunii, într-o combinaţie care din când în când poate să devină stridentă prin opoziţia pe care o realizează Saturn din Balanţă.

O stea pentru fiecare

Săptămâna viitoare operează în mare aproximativ aceleaşi stele fixe care au marcat şi cerul săptămânii care tocmai s-a încheiat. Facies, Deneb Adigue, Antares şi Aldebaran, Hamal şi Schedir. Singura care lipseşte din peisaj este Fomalhaut, care a făcut peste zece zile conjuncţie cu Chiron, dând acestui asteroid, tratat ca o planetă mică, o putere cu totul şi cu totul deosebită.

Insist asurpa importanţei celor două stele de mare valoare, de mare vocaţie, Antares şi Aldebaran, care accentuează ideea de succes, de victorie, de afirmare, dar şi de luptă. În sfârşit, succesul pe care îl atrag sau pe care îl favorizează acestei două stele nu este un noroc chior, nu este o pleaşcă, nu este un fel de întâlnire întâmplătoare cu acest noroc pe drumul mare, ci reprezintă sfârşitul fericit, apogeul şi încununarea unui moment de luptă a unei etape de viaţă, uneori stresante, a multor sacrificii, dar şi antrenamente, a pregătirii şi a cultivării unor calităţi speciale.

Este de fapt evoluţia care urmează cu toate hopurile şi încercările ei un scop şi un ideal. Odată atins el poate să echivaleze cu un succes sau cu o etapă încheiată într-un fel fericit.

Asteroizii de lângă noi

Doar doi asteroizi din cei 50 mai importanţi pe care îi analizăm schimbă semnul zodiacal. Vesta intră în zodia Berbecului şi accentuează ideea de apărare vehementă a noţiunii de familie, a respectabilităţii şi onorabilităţii. Multă lume face legătura cu ipostaza fecioarelor, a vestalelor, care purtau focul sacru în temple. Şi, de aici, ideea de foc sacru care ardea la propriu într-un loc special amenajat în casele romanilor bogaţi.

Într-un chip mai modest se găsea un lăcaş şi o luminiţă într-un opaiţ şi în casele celor săraci. Ideea era de a se păstra focul veşnic viu al iubirii de familie. Unii au înţeles această ipostază şi această metaforă a flăcării ca şi cum este flacăra dragostei între soţi. Dar, din punct de vedere mitologic, dar şi din punctul de vedere al religiei şi al cutumei romane această semnificaţie avea cu totul altă direcţie şi altă accepţiune. Era vorba mai ales de apărarea unui nume şi renume, de apărarea integrităţii şi, mai ales, de veghe asupra comportamentului tuturor membrilor de familie pentru a nu păta numele tatălui şi al strămoşilor pentru a duce cu succes mai departe o serie de valori pe care acea familie le-a moştenit, le-a păstrat, le-a instaurat şi pe care trebuia să le ducă mai departe. Apoi era vorba de o serie de valori care presupuneau integrarea cetăţeanului într-o societate foarte bine verificată şi alcătuită.

Focul sacru presupunea, mai ales, o veghe asupra calităţilor morale, asupra integrităţii, asupra unei ipostaze demne în faţa ochilor lumii. Cea care era menită să vegheze cu deosebire şi să sancţioneze toate încălcările, toate abaterile de la aceste norme era mama, semn al marii importanţe care se acorda femeii în acea perioadă. Mama, mai ales în ipostaza de stăpân a familiei şi mai puţin de soţie, era cea care trebuia să ia măsurile drastice pentru a sancţiona abaterile şi pentru a contura o conduită de familie şi pentru a oferi societăţii cetăţeni demn de respect şi de încredere.

De aceea, asteroidul Vesta în Berbec prezintă din punct de vedere ezoteric o ipostază, cum spuneam, luptătoare, vehementă, care trebuie să intervină repede, decisiv, fără ezitări, tocmai în ideea acestor valori care trebuie să fie păstrate şi apărate. Acum, într-o societate atât de complicată şi labilă, şi atât de disjunsă de ideea de datorie faţă de ceilalţi şi faţă de societate, acest tranzit şi această semnificaţie astrologică îi poate face pe unii sceptici să ridice din umeri a indiferenţă sau să surâdă indulgent ca la o prostioară. Totuşi există o vocaţie şi o virtute, şi un adevăr în toată această semnificaţie.

Asteroidul Atlantis intră în zodia Capricornului şi aduce un impuls special, şi anume dorinţa unora, mai ales a celor născuţi în semne de pământ, de a se confrunta cu repere mult peste măsura lor, de a-şi asuma riscuri care să îi scoată în evidenţă ca nişte eroi şi, mai ales, prin victorie să îi aşeze în fruntea unui eşalon de oameni care au învins, care nu s-au lăsat înfrânţi şi care au ştiut să-şi valorifice calităţile personale.

Banii sau viaţa!

Principalul aspect care conturează previziunea noastră astrologică în domeniul economicului este provocat şi justificat de intrarea Soarelui în zodia Peştilor în dimineaţa zilei de 19 februarie. De curând, după cum bine ştiţi, Neptun a intrat în Peşti şi deja a creat premizele unor revelaţii, unor schimbări de atitudine, al conturării unor aspiraţii sau al modificărilor ideologice. Departe de a se fi cristalizat sau de a se fi conturat într-un corp organic, sănătos şi funcţional pentru a fi pus în aplicare.

Totuşi, elementele noului apar. Nu spun că apar cu timiditate, spun că sunt insuficiente şi că au nevoie de maturizare. Am să vă dezamăgesc. Mulţi dintre dumneavoastră v-aţi dori ca aceste lucruri să meargă mai repede, cel puţin din punct de vedere astral, pentru ca prin rezonanţă şi apoi prin decizie oamenii să se adune şi, în fine, să se ajungă prin acţiune practică la o schimbare hotărâtă în domeniul economicului. Totuşi, nu se va putea petrece atât de repede acest lucru.

Ca orice schimbare majoră mondială, ca orice schimbare de sistem, are nevoie de mai mult timp decât alte domenii ale vieţii practice să se petreacă. Îi trebuie un timp de maturizare, aşa cum şi omului îi trebuie un timp de creştere şi de stabilizare pentru a fi un adult pe de-a întregului. Prin urmare va fi nevoie de 15 ani pentru ca foarte multe elemente care vin din trecut să se risipească, să se veştejească şi cele ale noului să încolţească, la propriu şi la figurat.

În chiar prima zi când intră în semnul Peştilor Soarele face conjuncţie cu Neptun şi aceasta este prima mare întâlnire între două ipostaze puternice: astrul vieţii şi această planetă uriaşă a psihismului colectiv în chiar domiciliu. Este un eveniment astrologic şi este adevărat că în următorii 14-15 ani, cât Neptun va sta în Peşti, Soarele, o dată pe an, se va întâlni şi va face conjuncţie la grad perfect cu Neptun. Totuşi, pentru 165 de ani doar 15 astfel de întâlniri sunt cam puţine.

Să remarcăm faptul că ceea ce se petrece este de domeniul unei lecţii de viaţă. Nu merg până la a spune filosofie pentru că nu se întrunesc toate elementele. Se vor întruni la un moment dat, dar nu acum. Ceea ce se pune în evidenţă prin acest tranzit astral este călcâiul vulnerabil, călcâiul lui Ahile, adică locurile convulsive ale economiei naţionale sau mondiale. Deoarece Casa a II-a a banilor, mai ales a banilor rezultaţi din muncă, din efort, din trudă, banii colectivi, banii clasei muncitoare şi nu banii speculanţilor, marchează harta României, trebuie să tragem o primă concluzie că de acum încolo, săptămânile următoare, sunt importante pentru dezvăluiri şi reconfigurări de atitudine într-un domeniu al finanţelor, al economicului în general.

Pe de altă parte, ziua de 22 februarie se asociază cu aspectul de Lună nouă, ceea ce, iarăşi, aduce o ipostază care trebuie luată în calcul în analiza noastră. Este un început, aşa cum orice aspect de Lună nouă presupune, dar este un început al sfârşitului pentru că zodia Peştilor este asociată şi cu sfârşitul de etapă, cu epuizarea tuturor consecinţelor şi resurselor. Nu mai este nici elementul care să alimenteze un fapt de viaţă, nu mai este nici raţiunea lui de a continua. Aşadar, în aceşti 15 ani cât Neptun va sta în Peşti, se tot risipesc, dispar şi mor idei, speranţe, atitudini, ambiţii şi reprezentări superioare despre lume şi viaţă, în aşa fel încât peste 15 ani lumea va gândi altfel.

Nu ştiu cât de altfel va trăi, dar, cu siguranţă, mentalul colectiv va fi puternic modificat. De altfel, ce face această criză? Pune rând pe rând capăt unor tipuri de activitate economică, subliniază caducitatea lor sau lipsa de vigoare ori lipsa de logică. Naşte premizele unor noi relaţii economice. În acest fel se poate spune că ceea ce trăim noi acum este începutul sfârşitului. Chiar dacă Uranus stă în Berbec şi împunge de acolo spre activitate, spre acţiune, spre reformă, lucrurile sunt cenzurate, întârziate sau, mai bine zis, trase de pulpana unei mantii somptuoase jos, tot mai jos, aşa încât nu o dată Uranus va fi de-a dreptul îngenunchiat, chiar dacă tranzitul lui prin Berbec ar trebui să-l facă furtunos.

Este ca un dialog permanent, ca un dans mai putem spune, între cineva foarte abil şi mai în vârstă şi cineva foarte tânăr şi doar dornic de mişcare, un nărăvaş. Între aceste două ipostaze se nasc tot felul de incongruenţe. Săptămâna care vine aduce în felul acesta premizele unor revelaţii despre ceea ce nu se mai poate şi revelaţiile despre ceea ce ar trebui să se poată. Nu toată lumea se mişcă uşor în planul ideilor şi nu toată lumea îşi poate modifica conştiinţa foarte repede. Nu-şi schimbă oamenii părerea repede nici în legătură cu o pereche de pantofi care nu le mai place.

Greu se îndură să-i arunce la gunoi. Darămite când este vorba de a-şi schimba o atitudine complexă faţă de bani, avere sau fericire ori stabilitate ori necesitate de a avea un echilibru prin bani care vine prin educaţie şi tradiţie, din familie, din tată în fiu pe arbore genealogic colectiv. Aceste trăiri sublimează la un moment dat şi una câte una se adună şi încep să devină puternice, susţinându-se în aşa fel încât te trezeşti peste un timp în faţa unei atitudini fundamental schimbate. Lucrurile se petrec blând, abia văzut, abia sesizat, dar eficient.

Lucrurile înaintează încet ca o apă difuză care se insinuează prin crăpături, apoi creşte, creşte până când inundă totul. Felul în care acţionează Neptun este al unei inundaţii, cuprinde tot, va cuprinde întreaga economie mondială şi va cuprinde întreaga conştiinţă chiar dacă ea este alcătuită la nivelul gândirii colective din reprezentări despre lume şi viaţă ale unor popoare cu grade diferite de cultură, civilizaţie sau repere morale şi materiale. Până la urmă totul va fi supus acestei ape uriaşe cosmice care spală, spală, şterge, trage după ea, cufundă, înfundă şi aneantizează.