Horoscop Urania Berbec 19-25 Februarie 2012

Horoscop Urania Berbec 19-25 Februarie 2012
Horoscopul Urania zodia Berbecului pentru saptamana astrala cuprinsa intre 19-25 Februarie 2012.

Horoscop Urania Zodia Berbec:

Pentru cei care s-au născut în semnul Berbecului săptămâna viitoare aduce destul de multă energie, încredere, dar şi o serie de gesturi care ar trebui să fie supravegheate. Aduce destul de mult curaj, iniţiativă, promptitudine, reacţii rapide, uneori însă mai puţin cugetate sau mai puţin şlefuite în forma de expresie ori în forma de exprimare, chiar dacă ea nu este una verbală.
De aici şi riscul unor exagerări, a depăşirii măsurii, a necunoaşterii realităţii în profunzime, a estimărilor superficiale, a implicărilor imprudente în tto felul de activităţi care mai bine ar fi ignorate. Săptămâna nu este una cu totul şi cu totul nouă, ca trăire, ca impulsuri sau ca o matrice care deja s-a conturat cu nişte săptămâni în urmă. Dimpotrivă, am spune că se dezvoltă nişte principii astrale care s-au tocmit şi care continuă să acţioneze pentru aceşti nativi.

În primul rând este de luat în calcul o chestiune strict personală, de schimbare, de surprize, de evoluuţie, de reacţie şi, cum spuneam adineauri, de implicare. O zi mai complicată este 25 februarie şi, ulterior, dimineaţa zileid e 26 februarie, când se pot observa în viaţa acestor nativi o serie de disensiuni legate mai ales de parteneri. Apoi, dacă ne uităm la Casa a XII-a, locuită de multe planete în semnul Peştilor, dar locul în care se produce şi momentul de Lună nouă putem spune că pentru aceiaşi nativi din semnul Berbecului se produce o acalmie.

Aparent, cele două observaţii şi cele două afirmaţii ale mele se bat cap în cap. Pe de o parte, energie şi impulsivitate, pe de altă parte, acalmie. Cele două tendinţe pot să coexiste. Şi, după o zi-două de izolare, de lene, de odihnă şi chiar de recuperare reală a forţei fizice şi a forţei mentale se poate lansa un Berbec în tot felul de gesturi şi activităţi care să-l obosească. Faptul că se trezeşte brusc la viaţă nu înseamnă că este mai înţelept sau mai prudent.

Pe de altă parte, întregul context astral este de natură să îi împingă pe aceşti nativi, cu multă înţelepciune, spre izolare, spre meditaţie, spre o lene fructuoasă, o lene care este bine să fie cultivată. A nu face nimic, celebrul dolce far niente, este pentru Berbeci o ipoteză rară, este o ipostază în care ei nu se regăsesc, pe care aproape nici nu o preţuiesc. Totuşi, este foarte necesară pentru tihna organismului, pentru reglarea metabolismului, pentru alinarea sufletească şi pentru odihna creierului.

Dintr-un anume punct de vedere se poate spune că ceea ce trăiesc Berbecii seamănătă cu un mecanism complicat care dă semnale că funcţionează în diferitele laturi şi componente prin tot felul de leduri colorate. Ei bine, când mecanismul se stinge aceste becuri ar trebui să semnaleze şi ele încetarea acelei activităţi. Şi, totuşi, nu se întâmplă aşa. Dacă am privi într-un chip special prin intermediul unei tehnologii moderne, să spunem un soi de tomograf computerizat sau o altă metodă de scanare a creierului, am observa că scoarţa cerebrală a acestor nativi sclipeşte şi scânteiază pentru că niciun centru nervos nu a aţipit.

Totul este în stare de alertă, de funcţionare la potenţial maxim. De aceea, beneficiul pe care îl pot extrage din acest tranzit astral este tocmai această stingere a funcţiilor cerebrale de aşa natură încât să se liniştească şi să se calmeze. Este foarte necesar să urmeze o astfel de conduită, să şi-o impună cu necesitate, pentru că vor veni vremuri destul de complicate. Primăvara nu va fi una blândă pentru ei, va fi una solicitantă şi până în octombrie vor mai avea destul de multe elemente neplăcute de trăit. Confruntările cu opoziţia saturniană nu sunt deloc uşoare. Dacă unii dintre cei care s-au născut în acest semn zodiacal nu au făcut până acum o lectură necesară, poate că este cazul să o facă.

Este vorba de un roman celebru, face parte din literatura rusă, epoca clasică. Este vorba de “Oblomov”, un roman care personajul central nu face nimic. Doarme, se odihneşte şi oboseşte nu atunci când gândeşte, pentru că altfel personajul are filosofia lui de viaţă şi chiar profunzimea lui cu accente tragice, ci oboseşte ori de câte ori se hotărăşte să facă ceva. Şi de fiecare dată intervine un elemente care îl împiedică să îşi ducă la bun sfârşit proiectul sau hotărârea interioară. Este de fapt drama unui personaj care are o vocaţie simbolică. Lectura acestui roman poate să fie pentru nativii din semnul Berbecului un manual de înţelepciune. Nu vor ajunge niciodată să lenevească, să viseze şi să trăiască într-o stare vegetativă ca acel personaj, dar pot să înveţe multe de la binefacerile pe care această viaţă, izolată de forfota cotidiană, le-o poate aduce.