Horoscop Urania Capricorn 26 Februarie 3 Martie 2012

Horoscop Urania Capricorn 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Capricornului pentru saptamana astrala cuprinsa intre 19-25 Februarie 2012.

Horoscop Urania Zodia Capricorn:

Săptămâna viitoare este pentru Capricorni o săptămână densă, intensă, puternică, hotărâtoare în câteva direcţii de viaţă personală. O criză partenerială sau o problemă de principiu, o chestiune care se discută mai mult la nivelul lui „aşa trebuie, aşa se cuvine”, se poate petrece în a doua parte a zilei de 2 martie şi apoi de-a lungul întregii zile de 3 martie. Aici lucrurile sunt mai simple. Se trage o linie şi se spune „până aici se poate, de aici, mai departe, este imposibil”.

Este celebra dorinţă de reglementare, de aşezare a principiilor atât de dragă celor născuţi în Capricorn, dar şi atât de necesară lor. Fără aceste repere, fără aceste cadre foarte bine trasate şi vizibile Capricornul se rătăceşte, intră în panică, se simte pierdut în deşert şi, mai ales, nu se mai simte în siguranţă faţă de ceilalţi.

Toate aceste repere reprezintă pentru el argumente, dar şi arme deopotrivă, pentru a se opune unor ingerinţe, insistenţe sau invaziuni ale altora. De aceea, într-un astfel de context, începând cu a doua parte a zilei de 2 martie, până pe 4 martie, se poate spune că un Capricorn îşi delimitează teritoriul şi impune sau reaminteşte nişte înţelegeri, convenţii, principii pe care le-au respectat parteneri.

O astfel de ipostază se manifestă cu precădere în viaţa conjugală şi se pune ca element primordial de reaşezare şi reevaluare a relaţiilor între soţi, nu între iubiţi, şi, din fericire, să spunem, acest aspect astral nu intervine deloc în relaţiile care au la bază contracte comerciale, contracte de colaborare sau preocupări care sunt de natură să-l integreze pe Capricorn într-un colectiv. Acestea nu sunt bântuite de axa Pluton-Lună, adică Capricorn-Rac. Există ziua de 3 martie. Fac o paranteză…

După cum aţi observat, aproape fiecare săptămână are punctul ei cheie, momentul ei mai bun sau mai rău, o logică particulară ce funcţionează pentru fiecare zodie. Din acest punct de vedere, ziua de 3 martie este semnificativă pentru cei născuţi în Capricorn şi din punctul de vedere al afirmării lor sociale sau al aşezării lor într-o viaţă publică. Saturn, guvernatorul lor retrograd în Balanţă, la gradul 28, aproape 29, face opoziţie cu planeta Venus în Berbec. Nu este o noutate, nu este un eveniment pe care nu l-au mai trăit, este un moment de stres, de îngrijorare, de tristeţe sau de mică spaimă faţă de viitor. Nu este un necaz, după cum nu este un moment de cumpănă.

Dar îi obligă să se reaşeze în nişte cadre, să-şi revizuiască o atitudine, o părere, un ideal, un stil de viaţă, o metodă de a se afirma sau o raportare mai corectă faţă de putere şi familie, libertate şi obligaţie, elaţie bazată pe rudenie, pe afinităţi, dar şi pe grade de rudenie de sânge.

Aici lucrurile sunt până la un punct în favoarea celui născut în Capricorn pentru că, într-un anume fel, toată această ipostază astrală capătă nuanţele unei aşezări corecte într-o matcă existenţială. Văd mai bine lucrurile, le înţeleg, le judecă şi se pliază în aşa fel încât ceea ce este o condiţionare astrală să nu-i deranjeze şi să nu-i împiedice.

Într-un astfel de demers, însă, nu o dată aceşti nativi pot să aibă viziuni asupra unor lucruri pe care nu le-au avut până acum. Cu oarecare surprindere ei vor constata că au trăit în preajma unor adevăruri şi unor realităţi de care au fost străini. Unul dintre aceste adevăruri este beneficiul familiei, siguranţa şi căldura sufletească ce pot juca la un moment dat rolul de medicament, de salvator, de sprijin sau de factor profund echilibrant. Vor descoperi această bucurie de a fi alături de cei dragi, stabilitatea familiei sau relaţii de o anume profunzime şi valoare pe care încep să o aprecieze şi să o vadă cu alţi ochi.

Şi, fireşte, cu cât sunt mai maturi, mai rodaţi, mai experimentaţi, această capacitate de a aprecia valorile fundamentale ale familiei, este mai importantă şi mai constructivă. De aceea, spuneam, că deşi stresant pentru alte zodii, acest aspect astral nu este la fel de neplăcut sau de greu de suportat de către Capricorni, dimpotrivă, există un beneficiu. În sfârşit, Casa a III-a, într-o interpretare strict limitată la tranzitul planetelor prin Peşti, pare să fie bună.

Dă chef de ducă, de plimbare, de veselie, de distracţie, de comunicare, de risipire în mici plăceri sau plăceri compensatorii, vizionarea unui film, audiţie muzicală, lectură, fotografie artistică şi aşa mai departe.

Dacă ne referim la ceea ce reprezintă Casa a IX-a şi prezenţa planetei Marte acolo, atunci concluziile ne împing spre un alt tip de viaţă şi activitate, şi anume studii şi examene, unele dintre ele blocate sau răzvrătite. Mai ales cei tineri suferă de această revoltă juvenilă.

Brusc nu le mai place la şcoală, brusc nu le mai place la Politehnică, vor la Sport, brusc profesorul de economie i-a dezamăgit, nu asta aşteptau ei de la ASE, vor la Medicină, tot felul de zbenguieli cu privire la opţiunea fundamentală care este drumul în viaţă din perspectiva unei profesii. Se leagă repede de tot felul de false ipostaze, de fascinaţii efemere şi se duc cu capul înainte spre o formă de studiu.

Apoi constată că a fost o poleală strălucitoare şi reneagă la fel de repede o etapă din viaţa lor consumată.

Apropieri şi despărţiri rapide de tot felul de forme de studiu, de pregătire şcolară. Pentru unii părinţi astfel de ieşiri par nişte capricii sau par a fi semnul unei lipse de maturitate. Pentru alţi părinţi este vorba doar de un experiment, de o cunoaştere, şi îşi lasă copiii să oscileze între una, două sau trei profesiuni, zicând „Lasă-l! O creşte el mare şi îşi va alege singur ce-şi doreşte. Eu nu mă bag, eu îl susţin, îl ajut cu bani, îi dau încredere şi îl las să se îndrepte spre ceea ce are el cu adevărat chemare”. E greu de spus cât de corectă sau cât de labilă şi periculoasă este o astfel de atitudine. Cert este că, cei tineri născuţi în Capricorn sunt acum în cel mai labil moment al opţiunii profesionale. Ba le place matematica, ba peste o săptămână se plictisesc de ea.

Se îndrăgostesc de geografie, apoi renuţă brusc la acest obiect de studiu. Mici ataşamente, mici crize afective faţă de un domeniu, faţă de nişte ore de curs, faţă de un profesor sau faţă de ideea în sine de a învăţa.

Sunt secvenţial pentru câteva săptămâni foarte hărnicuţi, învaţă, au progrese, iau note bune, apoi se plictisesc şi, brusc, nu mai devin atât de ataşaţi de noţiunea de şcoală şi atât de consecvenţi în efortul de a învăţa. De aceea, toate ipostazele legate de şcoală, învăţătură, pedagogie sunt complicate şi pot fi sancţionate drastic, prin note, prin gesturi de sancţiune a unui abandon şcolar sau chiar prin intervenţia părinţilor care vor să pună ordine în această dezordine pe care o manifestă, din punct de vedere opţional, copilul lor.

Pe un astfel de fundament, ziua în sine de 3 martie poate să fie un punct cheie, când fie se stabilizează definitiv, fie trec printr-o criză de cunoaştere care îi transformă în nişte negativişti, în nişte nihilişti. Acum, dacă este vorba de părinţi, care au copii născuţi în Capricorn şi trec prin astfel de ipostaze, îi liniştesc şi le spun că astfel de crize nu ţin decât câteva zile, e bine să nu se pună la mintea lor şi, în final, să-i lase în pace să-şi trăiască nevoia lor de dramă, cunoaştere şi opţiune.