Horoscop Urania Sagetator 26 Februarie 3 Martie 2012

Horoscop Urania Sagetator 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Sagetatorului pentru saptamana astrala cuprinsa intre 26 Februarie 3 Martie 2012.

Horoscop Urania Zodia Sagetator:

Pentru cei care s-au născut în zodia Săgetătorului săptămâna viitoare aduce sau intensifică, aprofundează, accentuează şi dezvoltă câteva dintre tendinţele care au început să se concretizeze în viaţa lor de fiecare zi. Prima este o tihnă, o plăcere, o bucurie legată de casă, domiciliu, locuinţă. Se simt bine sau fac tot ce pot ca acest mediu ambiant să fie cât mai primitor, cât mai agreabil sau, din punct de vedere estetic şi artistic, la un nivel deosebit, care să îi şi măgulească, să îi şi reprezinte şi să le aducă o satisfacţie în plus.

Subliniez faptul că cei născuţi în Săgetător nu sunt fundamental firi estetice, dar apreciază şi se bucură de tot ceea ce este armonios. Intrarea planetei Mercur în Casa a V-a le aduce unora, în postură de părinţi, posibilitatea de a discuta într-un alt fel cu copiii lor, mai matur, de a aborda chestiuni importante, de a se implica profund în educarea lor. Schimbul de informaţii este la cote maxime.

De aceea, nu numai că este indicat, este şi bine venit şi este şi momentul bine potrivit astral pentru ca părinţii născuţi în semnul Săgetătorului să poarte o discuţie autoritară cu copiii.

Să intervină într-un chip, după cum consideră ei, mai drastic sau mai diplomatic în secvenţe de viaţă pe care copiii le-au ascuns faţă de părinţi pentru că ei înşişi aveau un sentiment al vinovăţiei sau secvenţe de viaţă necunoscute părinţilor pentru că aceştia sunt ocupaţi, nu au fost în preajma lor şi putem spune că habar nu au cum au evoluat copiii.

Brusc îşi dau seama că aceştia au crescut, află din senin că băiatul cel mare are talent la muzică, că fiica are talent la pictură, la balet sau mai ştiu eu ce. O serie de fenomene în evoluţie se petrec în viaţa copiilor, de care părinţii sunt străini sau nu au avut timp să mediteze asupra lor şi mai ales nu au avut timp să ia deciziile necesare fie pentru cultivarea unor calităţi, a unui talent, fie pentru corijarea unor deficienţe. Copiii, de exemplu, s-au luat, dau şi eu un exemplu la limită, de jocuri de noroc, s-au luat de prostii.

În felul acesta este clar că fiecare părinte îşi va configura un discurs, o atitudine, nişte argumente, o politică, o tactică familială, o atitudine faţă de eveniment, faţă de copil şi, mai ales, un program pentru viitor.

Unele dintre discuţii s-ar putea să fie furtunoase, altele s-ar putea să fie doar conflictuale şi sonore şi apoi să cadă într-un soi de banalitate, de desuetitudine, „las’ că zice tata, ţipă tata ca de obicei, el zice, el aude”. Este un moment pedagogic care nu trebuie scăpat de sub control. Dimpotrivă, el trebuie foarte bine pregătit şi foarte clar şi autoritar abordat.

Dacă pe un astfel de context astral, favorabil pentru părinţi, se ratează cauza obiectivă, momentul pedagogic, logica educativă, atunci se poate spune că se mai construieşte sau se mai permite un pas în plus pentru depărtarea părintelui de copil şi scăparea acestuia de sub control. Cu fiecare pas în plus această diferenţă se accentuează în detrimentul tuturor, al părinţilor, al copilului, al familiei şi al coeziunii însăşi. Unii se vor întreba, ascultând aceste lucruri, în ce măsură nu pot să fie şi nişte dialoguri constructive.

Pot, de asta şi spuneam, că momentul este bun, este favorabil, are legătură cu destinul, cu sensul vieţii pentru aceşti părinţi, probabil că şi ei se află într-un moment de cotitură şi într-o astfel de situaţie ei au ajutor astral.

Problema este să fie suficient de maturizaţi ca părinţi, de pregătiţi din punct de vedere pedagogic, de echilibraţi ei înşişi sufleteşte şi activ şi de înarmaţi cu argumente pentru a ţine piept unei avalanşe de contraargumente. Acum, mai mic sau mai mare, orice copil este un mic şantajist sentimental sau un mare profitor, depinde de slăbiciunea părinţilor, care creează premizele unui dialog din ce în ce mai dificil.

Cu cât copilul este mai mare, are mai mult contact cu realitatea, este mai format, personalitatea este mai dezvoltată, este şi mai mobilat intelectual, cu atât aceste raporturi de forţă încep să devină elementele care configurează un posibil conflict între generaţii sau conflict între personalităţi.

Dintr-un alt punct de vedere, de aici lucrurile sunt secvenţiale, pentru unele persoane pot să vină veşti bune legate de copii în ansamblu, în general, fără să mai particularizăm, într-o logică în care fiecare îşi cunoaşte secretul vieţii, taina şi dorinţa.

Elementele importante ale săptămânii viitoare pot să fie legate într-un anume fel de relaţiile afective pentru cei care sunt singuri, pentru cei care s-au ambalat cam tare într-o relaţie, care acum ar cam vrea să se extragă şi nu ştiu cum să procedeze, care regretă că au împins relaţia până prea departe şi aceea a prins rădăcini fie din punct de vedere social, fie din punct de vedere afectiv, şi relaţia în sine, nu persoana, nu omul, îşi cere drepturile la o maturizare şi recunoaştere publică, o prietenie îndelungată care trebuie să se sfârşească cu o logodnă, că aşa vrea toată lumea şi comentează sau că aşa este firesc, o logodnă care durează de prea mult timp şi ar cam trebui să se termine cu o căsătorie şi, uite aşa, lucrurile se împing spre decizii radicale şi importante, dar pe care, atenţie, Săgetătorul nu le doreşte.

De aici, replierea lui, spaima de lucruri definitive, de lucruri care angajează profund, de ambalare totală sau de punere a capului sub un jug, fie el al căsătoriei.

Până la urmă, jugul căsătoriei nu este doar o metaforă este chiar şi o realitate. Şi pe vremuri, la ţară, la noi în România, pentru oamenii simpli care se căsătoreau nu se folosea termenul acesta elevat – căsătorie, cununie -, ci spuneau „şi-a pus capul în jug”. Prin urmare, o astfel de ipoteză îi displace destul de mult unui nativ din Săgetător, care funciar este o fiinţă liberă şi aventuroasă.