Horoscop Urania 4-10 martie 2012

Horoscop 2012 Urania Aspecte Generale saptamana 4-10 Martie 2012
Horoscop Saptamanal Urania Aspecte Generale

Săptămâna cuprinsă între 4 şi 10 martie diferă faţă de ultimele săptămâni printr-o serie de constituiri astrale care au şi părţi bune şi părţi rele, şi părţi intense şi ipostaze complicate. Sunt două momente mai importante de-a lungul acestei săptămâni, care va începe din punctul nostru de vedere cu reperul 4 martie. Si anume, este vorba de intrarea planetei Venus în zodia Taurului în ziua de 5 martie la ora prânzului, pe la orele 13, ora Bucureştiului. Venus se va afla de acum încolo pentru câteva săptămâni în domiciliu şi îi va avantaja pe cei care s-au născut în zodia Taurului. Este guvernatorul lor şi le va da forţă, putere, optimism, sănătate, învigorare sau vindecare rapidă.

Tot la prânz, de data aceasta în preajma orei 12, în ziua de 8 martie se va constitui momentul de Lună plină cu Soare în Peşti şi Luna în semnul Fecioarei. Este o combinaţie despre care noi vom vorbi în mai multe momente la rubricile care urmează şi în cadrul analizei desfăşurate pentru fiecare dintre cele 12 semne zodiacale. Întrucâtva, poate mai importante decât aceste două momente sunt alcătuirile de conjuncţii şi opoziţii destul de insolite şi destul de dure.

Astfel, ziua de 4 martie are două opoziţii între Soare şi Marte la 13 grade pe axa Fecioară-Peşti şi, pe o altă direcţie, Balanţă-Berbec, Saturn-Venus la 28 de grade. Pe 6 martie avem de-a face cu o conjuncţie, prima şi singura pe anul acesta, între Uranus şi Mercur la 3 grade Berbec.

Pe 7 martie începe să se constituie pentru aproximativ zece zile de acum încolo o conjuncţie între Lună Neagră şi Jupiter la 9 grade Taur. Pe de altă parte, tot de pe 7-8 martie începe să se alcătuiască un trigon regal pe semne de pământ cu trei planete în Taur, una în Fecioară şi alta, respectiv Pluton în Capricorn.

Apoi, pe 8 martie se poate constata pe pielea noastră ce înseamnă o conjuncţie Lună-Marte la 12 grade Fecioară, este un moment de enervare individuală şi colectivă. În sfârşit, începând cu seara zilei de 9 martie, pentru aproximativ două săptămâni, se alcătuieşte un pătrat mistic, un aspect greu, complicat care reuneşte planete şi combinaţii dintre cele mai speciale, cum ar fi Chiron, nodurile lunare, Marte şi de-a lungul timpului se va adăuga Luna şi alte planete care vor contribui la o alcătuire dificilă.

O stea pentru fiecare

Stelele fixe ale săptămânii viitoare sunt Zosma, o stea legată de leul din Nemeea, reprezintă forţa musculară, forţa brută, puterea uriaşă mai ales pusă în slujba unei cauze sau a necesităţilor urgente ale unui om aflat în neputinţă sau a unei persoane slabe care are nevoie de ajutor. De aceea, accentuează latura de victimă în persoana cuiva care se luptă pentru cineva, care suferă, a fost nedreptăţit sau este prizonier.

De altfel şi ideea de persecuţie, ba mai mult chiar de persecuţie în ipostaza feminină, este legată de această stea fixă care poate să cheme, la un moment dat, în ajutorul unei persoane care este sechestrată sau abuzată pe cineva care prin forţa personală ori prin ajutorul divin poate să o ajute.

Aldebaran, aşa cum vă spun de mai multe săptămâni, este o stea minunată, specială, este o stea foarte puternică, aduce succes prin integritate, lucrul acesta cred că deja l-aţi şi învăţat, dar cred că niciodată nu este suficient, de câte ori am rostit, ca să conştientizăm nevoia de a nu face compromis în vederea obţinerii unui statut special. Este una dintre stelele regale ale Persiei şi mai priveşte succesul pe termen lung şi împlinirea la capătul unui efort susţinut.

Această integritate este una a conştiinţei, a acţiunii, a activităţii, a crezului, dar şi a puterii de a nu face compromisuri, cedări sau de a nu face jocuri duble. Este, de aceea, o stea care şi pedepseşte. Cei care încalcă acest principiu au de-a face cu o rostogolire socială sau cu o pedeapsă la capitolul imagine, bani, putere, rang şi demnitate care nu poate fi negociată, pentru că, spre deosebire de influenţa planetară, influenţa stelelor este puternică, radicală şi fără putinţă de a fi ocolită sau manipulată prin diferite tentative lumeşti. Facies, asemeni lui Zosma, vorbeşte tot despre victimă dar într-o altă ipostază.

Este legată de constelaţia Săgetătorului şi, tradiţional, mai patronează o rană la nivelul capului sau o rană la nivelul ochiului ori, chiar ca boală ori ca o consecinţă a unei lupte, a unei confruntări, orbirea. Este una dintre stelele care în astrologia romană le dădea mult de furcă celor care încercau să găsească prin cercetarea cerului soluţii la o ipostază militară complicată, la traseul prin viaţă al unui general sau la drumul spre putere al unui împărat, pentru că în acea perioadă luptele erau un lucru obişnuit, ba chiar şi asasinatele sau rănirile, tocmai pentru a scoate din circuitul puterii pe încă cineva.

După cum se ştie, integritatea trupească era o condiţie şi împărat la Roma fără un ochi nu a existat şi nu putea să ajungă tocmai datorită acestui handicap. Prin urmare, Facies reprezintă într-o anume tradiţie a astrologiei de expresie greco-romană o ipostază importantă în studiul pe care acei astrologi din trecut îl efectuau pe hărţile natale ale cuiva.

Însă tranzit, însă, într-un context generală, subliniază mai mult latura de agresivitate. Schedir se asociază cu ideea de regină, chiar cu ipostaza reginei din tarroturi, în ideea femeii puternice sau a puterii concentrate de o femeie autoritată într-o deescendenţă matriarhală. Se cuplează cu ipostaza fertilităţii din zodia Fecioarei şi grecii o ţineau la mare preţ tocmai pentru această capacitate de a veghea asupra holdelor, recoltelor şi tuturor roadelor pământului care puteau să asigure bunăstarea unei societăţi.

Într-o altă ipostază, însă, ea reprezintă puterea arhetipală, accesul la tron la rangul suprem. Mai este şi simbolul reginei cu toate atributele şi atribuţiile sale, şi anume forţă, autoritate, calm, decenţă, diplomaţie, amabilitate, bunătate, îngăduinţă şi capacitate de a discerne adevărul de fals. Deneb Adigue este o stea care lucrează la nivelul temperamentului şi al conştiinţei ori al voinţei.

Le întăreşte pe toate, le dă vigoare şi dă unor oameni care sunt ambalaţi în lupte, în competiţii şi în întreceri forţă de a depăşi momentele grele, de a se regrupa, de a se concentra şi de a izbândi. Este o stea a vârstei mature sau poate chiar a vârstei a III-a, dintr-o perspectivă tradiţională. Este dintr-o altă ipostază de analiză astrologică, de expresie şamanică, o stea mult mai interesantă pentru că este asociată cu pasărea, cu zborul şi cu forţa de a se ridica deasupra pământului, metaforic vorbind, deasupra contingentului.

Asteroizii de lângă noi

Doar doi asteroizi schimbă semnul zodiacal săptămâna viitoare. Sisifus va intra în zodia Gemenilor şi se poate spune că între cele două ipostaze nu există prea multe legături. Cel mult un soi de uşurare cu privire la poveri, patimi şi pedepse pe care unii, chiar din semnul Gemenilor, trebuie să le îndure. Pe de altă parte, Melpomeme intră în semnul Capricornului şi adânceşte ideea de amintire, mai ales în ipostaza de amintire dureroasă, de tristeţe, de melancolie şi nu o dată de o înclinare cvasiartistică.

Unii sunt tentaţi pe fondul acestei suferinţe să aştearnă gânduri pe hârtie, să compună un cântec, să îngâne doar pentru ei melodii triste care să le ţină isonul, aşa cum pe vremuri chemau lăutarii să le cânte de inimă albastră, de dor şi de jale. Cam aşa este traseul acestui asteroid Melpomene, care în ipostaza pe de o parte muzicală, pe de altă parte tristă, poate să accentueze supărări, suferinţe, tristeţi, nemulţumiri, depresii, lipsă de orizont sau neîmpliniri personale ori de moment.

Banii sau viata!

Din perspectiva astrologiei financir-bancare, dedicată studiului economiei în general, cerul astral al săptămânii viitoare ne furnizează câteva elemente importante, şi anume o mai puternică, mai radicală şi mai vizibilă chiar şi pentru omul simplu predispoziţie către lucrurile practice, poate nu întotdeauna asimilate şi acceptate cu plăcere sau de bunăvoie.

Poate să apară şi elementul de constrângere. Dar necesitatea primordială nu mai este lenea, somnul, odihna, recuperarea, visul, trândăvia, plimbarea, relaxarea sau distracţia, ci munca, efortul, sacrificiul, concentrarea pe un subiect şi, se înţelege, economia la propriu, în cel mai firesc şi simplu înţeles al acestui cuvânt, economie de bani, economie de forţă, echonomie de mijloace, economie de resurse, economie de cuvinte.

Toată această combinaţie este legată de momentul de Lună plină din ziua de 8 martie care pune pe tapet două realităţi ce se poate şi ce nu se mai poate, ce este bine şi ceea ce nu mai este indicat. Ipostaze puternic divergente, una introvertită, alta extrovertită, una la maximul de spiritualizare prin Peşti, caelaltă la maximul de materializare prin Fecioară.

De aici o serie de preocupări şi la nivelul instituţiilor, mai ales al celor care se ocupă de muncă, administrarea forţei de muncă, salarizarea forţei de muncă, beneficiu de pe urma unui efort individual sau colectiv ori chiar naţional. Problema muncii care începe să se pună odată cu ziua de 8 martie reprezintă un reper al cărui prim corolar se va obţine în toamnă în momentul când Soarele va traversa zodia Fecioarei şi Luna se va afla în inversul ipostazei de săptămâna viitoare în zodia Peştilor. Atunci se va încheia o etapă, prima.

Cealaltă se va încheia la anul pe vremea aceasta. Se pun, aşadar, premizele unor chestiuni de maximă importanţă legate de muncă cu toate elementele care presupun o intrare în normalitate, o reglementare. Este vorba de noi acte, de noi legi, de noi măsuri sau de o nouă atitudine ori de toate la un loc, depinde de ţară ori într-o ţară de domeniul respectiv, acolo unde este mai multă nevoie.

Teoretic, dacă ar fi să ne gândim la ţara noastră cel mai mult acum sunt puse în prim-plan resursele şi relaţiile cu cei care vor să vândă ori să cumpere, vor să beneficieze şi se mai pune problema unei mai accentuate atitudini practice şi protective faţă de aceste resurse.

Multe atitudini indiferente, poetice sau rupte de realitate nu fac decât să fie scoase în evidenţă în preajma acestei date şi, cu o marjă de toleranţă, încă vreo cinci zile după. Apoi, tot ceea ce nu s-a făcut bine în această perioadă va fi drastic sancţionat de către realitatea imanentă la toamnă, adică sfârşitul lunii august şi septembrie până pe 21.

Atunci se vor trage consecinţele şi se va încheia o etapă cu cele bune şi cu cele rele. Pe de altă parte, trigonul care se accentuează din ce în ce pe semnele de pământ este în această perioadă dublat de cei doi benefici, planeta Venus şi planeta Jupiter, care trag într-o direcţie, şi anume înspre zodia Taurului, concentrarea acestor energii. Dacă pe de o parte piaţa muncii, forţa muncii, cu ideea de şomaj sau cu ideea de salarizare, sau cu ideea de lipsă de venituri pentru a se face plăţile unor munci efectuate, acestea sunt şi ele prioritare, dar la un moment dat ajung la nivelul doi.

La nivelul trei ajung preocupările legate de instituţii şi ordonare, coordonare sau reglementare şi în prim-plan apare o chestiune mult mai importantă, cel puţin pentru moment sau pentru săptămânile următoare ca fenomen în evoluţie, şi anume tot ceea ce ţine de pământul vizibil, cel pe care călcăm, cel în care se pun seminţe pentru o recoltă viitoare, cel care este cultivat în agricultură în indiferent ce ipostază sau pământul într-o relaţie să-i spunem simbolică, adică concretul, baza, ceea ce reprezintă elementul ce nu poate fi negat, nimeni nu poate să nege stabilitatea şi imanenţa pământului, capacitatea acestuia de a fi supot pentru lume şi pentru toată activitatea care se desfăşoară în indiferent ce domeniu. Fără pământ pe lumea asta nu se poate.

Este un adevăr de o maximă banalitate, dar şi de o maximă înţelepciune, este un adevăr de care foarte multă lunâme s-a desprins. De aici şi necesara întoarcere la o gândire mai pragmatică, mai justă, mai încărcată de logică, de bun simţ şi de normalitate. De aici şi posibilitatea ca toate excesele, încălcările şi deviaţiile să fie sancţionate şi încă brutal.

Din punctul de vedere al mecanismului financiar, tot ceea ce ţine de schimburi de comerţ, de drumuri, de contracte, de parteneriate, de negocieri, de târguială sau de negoţul într-o accepţiune tradiţională, străveche, una simplă la nivelul obştei, la nivelul omului simplu, este complicată, este supusă unor dezacorduri, certuri, renunţări, acutizări de conflicte sau de ridicare la nivelul unui conflict major al unui fleac de până mai ieri.

Multe înţelegeri cad în această perioadă sau se reiau la nesfârşit tot felul de tranzacţii care nu duc la nimic bun decât la osteneală şi uzură psihică. Cred că cel mai înţelept ar fi să se facă o punte în timp şi să se aştepte eliberarea cerului astral de o serie de tendinţe proaste. Vă reamintesc că după această săptămână Mercur va intra în mişcare aparent retrogradă şi va complica şi mai tare negocierile, tranzacţiile şi toate tentativele de stabilire a unui parteneriat în indiferent ce domeniu.

Fie că doi oameni vor să plece la drum, fie că îşi propun să construiască un gard, unul dă comanda, celălalt trebuie să execute, unul trebuie să plătească, celălalt trebuie să muncească, până la marile tranzacţii şi înţelegeri corporatiste, naţionale şi internaţionale totul va fi răzvrătit, răscolit şi pulverizat de un context astral profund defavorabil, aşa încât această săptămână încă mai are o latură suportabilă prin faptul că nu e atât de conflictuală.

După aceea lucrurile vor arăta ca o mică răscoală, nu neapărat în paradis, ci într-un teren răvăşit bine de gânduri şi fapte nelalocul lor.